top of page

Het belang van het vooraf plannen van een begrafenis om de emotionele last te verlichten

Familieleden worden vaak verrast door een overlijden. Door het gebrek aan ervaring en door de emotionele belasting komt er ineens veel op hun af en weten ze niet meer wat ze moeten doen of met wie ze contact moeten opnemen. Het is dus een goed idee om vooruit te denken en uw eigen begrafenis te plannen, zodat uw dierbaren dat niet hoeven te doen. Kom hier te weten waarom dat zo belangrijk is en hoe dit te regelen met Begrafenisonderneming Joseph Vanhorenbeke in Vorst en Brussel.

une main sur un cercueil

Een begrafenis met respect voor uw laatste wensen

Wanneer u uw laatste wensen opstelt, heeft u de gelegenheid alle belangrijke zaken omtrent uw uitvaart vast te leggen. U kunt bijvoorbeeld de naam van de begrafenisonderneming daarin vermelden, uw wensen met betrekking tot de verzorging van het lichaam, eventuele thanatopraxie, het opbaren in het rouwcentrum, enzovoort.


U kunt ook denken aan de kleding die u zult dragen, aan de lijkwade en de eventuele accessoires waarvan u graag wilt dat ze u zullen vergezellen op uw laatste reis. Geef ook duidelijk de plaats van de begrafenis of de crematie op.


Dan zijn er verder nog een aantal aspecten waarmee u rekening moet houden bij het regelen van uw begrafenis:

  • Schrijf uw overlijdensaankondiging en grafschrift.

  • Geef invulling aan de uitvaartplechtigheid door de muzikale omlijsting te kiezen en een persoon aan te wijzen die de plechtigheid zal leiden.

  • Geef aanwijzingen voor de versieringen, bloemen, enzovoort.


Financiële steun voor de naaste familie

U kunt uw naaste familie een aantal zaken uit handen nemen door meteen contact op te nemen met een begrafenisonderneming. Zij voorzien u van advies en regelen alles voor u, van het wassen van het lichaam tot de begrafenis, inclusief alle administratieve procedures en het rouwvervoer.


Begrafenissen kosten geld. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, kunt u een financiële regeling treffen om te voorkomen dat uw omgeving in verlegenheid wordt gebracht. Wanneer het moment daar is, ontvangt de begrafenisonderneming de uitkering van de uitvaartverzekering en wordt er verder zorg gedragen voor het regelen van de begrafenis.


Als het zover is, kunnen uw dierbaren in alle rust rouwen dankzij de steun van professionals werkzaam in de uitvaartbranche. Uw dierbaren hoeven verder niet na te denken over de verschillende aspecten van een uitvaart en ze worden ook niet geconfronteerd met de soms lastige beslissingen.


Voor meer advies over uitvaartverzekeringen en voor het regelen van uw uitvaart volgens uw wensen neemt u contact op met Begrafenisonderneming Joseph Vanhorenbeke.

Comments


bottom of page