top of page

Hoe betuig ik mijn deelneming, kan ik mij voorbereiden en kan ik de deelneming naar voorbrengen
Zowel schriftelijk als mondeling kan uw deelneming betuigen een hele beproeving zijn. Het is niettemin essentieel om uw steun te betuigen aan uw nabestaanden. Om dit te doen gaat er niets boven een goede voorbereiding waarbij u weet wat u wel of niet kunt zeggen om uw empathie met tact en gevoeligheid te uiten.


Toon uw steun aan de nabestaanden.


Wat uw relatie met de overledene ook was, het is noodzakelijk om in gedachten te houden dat hun dierbaren diep lijden onder dit verlies. In tijden van rouw kan het een echte troost zijn om steun te zien van anderen die dicht bij de overledene staan. U kunt de nabestaanden dan duidelijk maken dat u aanwezig en beschikbaar bent om hen te steunen in deze moeilijke tijden.


Deel hun pijn en hun herinneringen.


Als u de overledene ook kende, kunt u ervoor kiezen om een ​​gelukkige herinnering te delen met hun nabestaanden. Kies voor een souvenir dat getuigt van zijn/ haar kwaliteiten, zoals de manier waarop zij/hij u in uw leven heeft geraakt. Aan de andere kant, als u de overledene niet kende, zou u kunnen luisteren naar de herinneringen van zijn familieleden, en zo interesse tonen in de persoon die zij/hij was.


Kies voor een geschikte formulering.


In tijden van verdriet kunnen zelfs de meest voorkomende zinnen troost bieden aan de nabestaanden en laten zien dat u empathie voor hen voelt. Kant-en-klare formuleringen, die uw gedeelde pijn laten zien, het feit dat u denkt aan de rouwende dierbaren, dat u de overledene mist of dat u zich bewust bent van de emotionele moeilijkheid van de situatie, kunnen u in staat stellen uw medeleven te betuigen op een klassieke manier, maar niet minder ontroerend. Erken de pijn, het verdriet en het verlies van de dierbaren van de overledene, en, als u zelf dichtbij deze mensen staat, aarzel dan niet om hen liefde te tonen.


Doe beroep op onze diensten om u te helpen bij het organiseren van de uitvaart van een overleden dierbare.

Comments


bottom of page