top of page

Passend advies dat helpt bij een overlijden

Het overlijden van een geliefd persoon is één van de moeilijkste menselijke ervaringen om te doorstaan. Iedereen reageert en doorloopt het rouwproces anders. Leren leven met verdriet en doorgaan met leven zonder een geliefde vraagt meer inspanning en tijd dan we zouden denken. Begrafenisonderneming J. Vanhorenbeke in Vorst.Begroeting is belangrijk om het rouwproces te kunnen starten


Wij raden u aan om indien mogelijk de overledene te gaan begroeten. Het feit dat u kijkt naar het lichaam van de overleden persoon is een goede manier om het verlies te erkennen en te accepteren. Het is tijd voor het laatste eerbetoon aan de geliefde. Vraag zeker hulp aan de begrafenisonderneming om tijdens deze ceremonie mooie herinneringen, muziek en zelfs een fotomontage te delen die de nagedachtenis aan de overledene bij iedereen levend zal houden. U kunt ook vragen naar een fysieke herinnering aan de overledene, zoals een urne, een vingerafdruk of een haarlok.


Tijd en liefde van onze familie en vrienden zijn noodzakelijk tijdens het rouwproces


Het is belangrijk om tijdens het rouwproces steun te krijgen van mensen die u vertrouwt, zowel vrienden als familie. Emoties en gevoelens delen is belangrijk. Hoe moeilijker de omstandigheden van het overlijden zijn, hoe belangrijker het is om onder woorden te brengen wat er is gebeurd. Krachtige en soms verwarrende emoties komen zeer regelmatig voor. Onderdruk deze gevoelens niet, zoek manieren om ze te uiten. Eén van de grootste moeilijkheden is het aanvaarden dat tijd nodig hebt. Rouwen duurt minstens één tot twee jaar, soms meer, en het is totaal onrealistisch om die periode te proberen verkorten.


Aarzel niet om ons te contacteren als u vragen hebt over de organisatie van een begrafenisplechtigheid.

Comments


bottom of page