top of page

Verjaardagen en feestdagen: tips om verdriet te overwinnen

Verjaardagen en feestdagen zijn momenten van vreugde en samenzijn, maar voor diegenen die een dierbare hebben verloren, kunnen deze feesten beladen zijn met verdriet en nostalgie. De confrontatie met vrolijkheid in de omgeving kan het verdriet doen oplaaien en het gevoel van eenzaamheid versterken. Uitvaart Joseph Vanhorenbeke geeft u enkele tips om deze moeilijke periodes te doorstaan.


iemand ondersteunen die rouwt

Uw emoties begrijpen en accepteren

Rouw is een persoonlijke en unieke ervaring. Er is geen goede of foute manier om het te ervaren. Het is belangrijk om uzelf toe te staan ​​om uw emoties te voelen, wat ze ook zijn: verdriet, woede, schuldgevoelens of zelfs verwarring.

 

Voor uzelf zorgen

Tijdens deze moeilijke periode is het essentieel om voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid te zorgen. Rust voldoende uit, eet gezond, beweeg regelmatig en doe ontspannende activiteiten zoals meditatie of yoga.

 

Omring u met dierbaren

Isoleer uzelf niet: omring u met uw dierbaren, vrienden en de mensen die u begrijpen en steunen. Praat over uw gevoelens, uw ervaringen, uw angsten rond de feestdagen,... Vraag om hulp als u dat nodig heeft!

 

Eer de nagedachtenis aan de overledene

Zoek manieren om uw dierbare te herdenken en zijn leven te vieren. U kunt een fotoalbum maken, een boom planten ter nagedachtenis aan hem of een donatie doen aan een goed doel in zijn naam.

 

Professionele hulp zoeken

Als u moeite heeft om met uw verdriet om te gaan, ook buiten de feestdagen, kunt u ook terecht bij een professional. Een psycholoog of rouwcoach kan u helpen uw emoties te begrijpen en manieren te ontwikkelen om ermee om te gaan en verder te kunnen.

 

Uitvaart Joseph Vanhorenbeke is er om u te begeleiden en te ondersteunen. Neem contact met ons op!

Commenti


bottom of page